Petter Reinholdtsen

Skolelinux i Osloskolen
26th August 2010

Denne høsten skal endelig alle Osloskolene få mulighet til å bruke Skolelinux. Ny IT-løsning har vært rullet ut i noen måneder nå, og så vidt jeg fikk vite før sommeren skulle alle skoler ha nytt opplegg på plass før oppstart nå i høst. På alle skolene skal en kunne velge ved installasjon om en skal ha Windows eller Skolelinux på maskinene, og en kan i tillegg PXE-boote maskinene over nett som tynne klienter eller diskløse arbeidsstasjoner. Jeg er spent på hvor mange skoler som velger å ta i bruk Skolelinux, og gleder meg til å se hvordan dette utvikler seg. Løsningen leveres av Logica med Skolelinux Drift AS som underleverandør, og jeg har vært involvert i utviklingen av løsningen via Skolelinux Drift AS siden prosjektet starter. Jeg synes det er fantastisk at Skolelinux er kommet så langt siden vi startet i 2001 at alle elevene i Osloskolene nå skal få mulighet til å bruke løsningen. Jeg håper de vil sette pris på alle de fantastiske brukerprogrammene som er tilgjengelig i Skolelinux.

Tags: debian edu, norsk.

Created by Chronicle v4.6